Wednesday, December 16, 2009

Бяслагтай Пицца

Орц:

Өндөг 1 ш
Дрож 8 гр
Ус 100 гр
Масло 30 гр
Гурил 150 гр



Шанз:

Хиам 300 гр
Өргөст хэмх 270 гр
Пицца томат 20 гр
Пицца амтлагч (аргон маягон) 5 гр
1. Буцалсан усын хөргөж бүлээсгээд дрожоо уустал хутган гурил, өндгөө хийж масло нэмээд зуурмагаа бэлтгэнэ.
2. Зуурмагаа гүйцэд хөөсний дараа (ойролцоогоор 20 минут орчим байлгана) таслан авч дугуй хэлбэрт оруулан хэвлэнэ.
3. Хэвлэхдээ дээр нь шанзаа жигд тараан тавьж, дээрээс нь бяслагаа үрж, шарах шүүгээнд 5 минут орчим 180 хэмд шарна.

Амтат Пицца бэлтггэхэд анхаарах зүйлс:

Пиццаг зөв хийснээр дотроо зөөлөн, тансаг сайхан амттай болдог.
Ус болон гурилын харьцааг яг жорын дагуу зөв тохируулах хэрэгтэй.
Зуурмаг гаранд наалдахгүй зөөлөн байх ёстой.
Зуурмагаа зөвхөн тасалгааны хэмд байлгаарай.
Гурилаа хүчтэй биш зөөлхөн зуурах нь зүйтэй.
Нимгэн давхарга үүсгэн элдэж 5-10 мм зузаантай элдэхэд хангалттай ч ирмэг нь голоо бодвол арай зузаавтар байх нь зүйтэй.

No comments:

Post a Comment